16.07.2007   00:21Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чергову групу нелегалів-азіатів затримали чернігівські прикордонники

Після висадки на українському березі наряд відділу „Семенівка” Чернігівського загону затримав 18 азіатів. Провідникові вдалося втекти назад в бік Росії. Щоб його зупинити українські правоохоронці здійснили попереджувальний постіл та два постріли по порушникові з пристою для відстрілу гумових куль „Форт” через що той загубив переносну радіостанцію. Жоден із затриманих іноземців документів не мав. Зі свідчень затриманих, 4 з них є громадянами Сомалі, 3 - громадяни Іраку, 8 – Пакистану та ще 3 – вихідці з Афганістану.

Під час подальших оперативно-пошукових заходів за 7-8 кілометрів від місця затримання 18-ти нелегалів українські прикордонники зі співробітниками МВС виявили ще одну групу порушників – 3 громадян Пакистану. Один із іноземців мав з собою документи.

Наразі першу групу незаконних мігрантів передали російським прикордонникам. Решта, троє пакистанців, залишилися в Україні. З ними наразі проводяться відповідні перевірочні заходи і, можливо, по факту порушення ними державного кордону буде порушено кримінальну справу за ст. 332 ККУ „Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”. Це буде 8 кримінальна справа, порушена у цьому році чернігівськими прикордонниками, фігурантами якої є іноземні громадяни.

 

Прес-служба Держприкордонслужби України