Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

26.02.2009   16:20Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Міліцейський спецназ пікетує прокуратуру. Далі буде штурм?

Акцію протесту підтримала чимала кількість колег підозрюваних у злочині працівників підрозділу „Сокіл”.

- Я знаю добре цих міліціонерів, - ділиться враженнями один з колег „соколят”, підполковник міліції, який нині перебуває на пенсії (представитися не захотів). – Вони ніколи не брали хабарів, завжди були кристально чесними людьми, викривали злочинців. Ті працівники довгий час знаходяться в СІЗО. До них не пускають навіть їхніх дружин. Завжди знаходять якісь причини для відмови у побаченні. А інші, з оточення Кунцевського, мають можливість впливати на органи прокуратури та інші інстанції. Працівники виконували законне розпорядження по затриманню підозрюваних у здійсненні різних злочинів: розбійних нападів, вимагань, підпалів тощо. Ми вимагаємо від прокуратури, аби всі були у рівних можливостях, і відпустили хоча б на підписку працівників спецпідрозділу.

Оперативний працівник, котрий займався веденням та реалізацію оперативно-розшукової справи у 2004 році по відношенню групи Кунцевського, повідомив, що результати судово-медичної експертизи свідчать про те, що причина смерті затриманого тоді Кунцевського не має нічого спільного із його допитом. Він помер від психологічного перенапруження - у нього відірвався тромб...

Офіційний коментар.

Сергій Бриль, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції:

- На сьогоднішній день заарештовані і знаходяться в слідчому ізоляторі Чернігова 6 працівників Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області. Проводиться розслідування. Заарештованим особам пред’явлено обвинувачення у перевищенні влади або службових повноважень. Усі затримані – досвідчені працівники міліції, на рахунку яких не один десяток розкритих злочинів. Жодному із затриманих не пред’явлено звинувачень за ознаками інших статей Кримінального кодексу України.

 

"Сіверщина"

 

Останні новини

Робоча зустріч з представником системи безоплатної правничої допомоги на Чернігівщині 19:19

Представниці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова та Ірина Бірюк провели робочу зустріч з представницею Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Іриною Протченко.

Робоча зустріч з представником Омбудсмана на Чернігівщині 19:07

Провели робочу зустріч з Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Аллою Лепехою.

Інформаційні заходи з протидії гендерно-зумовленому насильству в Козелецькій та Кіптівській громадах 19:00

З моніторинговим візитом спільно з представницями ГУ Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області відвідали Козелецьку та Кіптівську територіальні громади, де обговорили реалізацію політики у сфері протидії гендерно-зумовленому насильству в громадах.

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.