Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

29.01.2010   10:50Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Майже 3 роки в Чернігові працює центр соціально-профілактичної роботи з дітьми вулиці

Учасники зустрічі - керівники місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування м. Чернігова та Чернігівської області, закладів, установ і організацій, які брали участь в реалізації проекту обговорили результати реалізації проекту, а також надали пропозиції і побажання стосовно подальшої діяльності Центру та їхньої співпраці для ефективного і комплексного вирішення медичних, соціальних, психологічних та інших проблем безпритульних і бездоглядних дітей та членів їхній сімей у м. Чернігові.

Проект «Створення Центру соціально-профілактичної роботи з дітьми вулиці в м. Чернігові» реалізовувався міжнародною організацією HealthRight International (Право на здоров’я) - колишні «Лікарі світу – США» - на запит Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. Центр працює з квітня 2007 року, з квітня 2009 року центр успішно інтегровано у Відділ соціально-профілактичної роботи комунального закладу «Позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради. Таким чином центр є першим денним державним центром для безпритульних та бездоглядних дітей.

Загальна кількість дітей, що скористалися комплексними послугами центру, станом на 31 грудня 2009 року становить 364 особи. Колектив Відділу активно застосовує методологію мультидисциплінарного ведення випадку, яка передбачає залучення до розгляду випадку багатопрофільного колективу спеціалістів, та отримані протягом виконання проекту навички роботи вуличних (аутріч) команд в складі соціального та медичного працівника, психолога, педагога-організатора дозвілля.

 

Чернігівська міська рада, HealthRight International

 

Громадський простір

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.