31.01.2011   13:37Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чернігівську міліцію навчають професійній етиці

А от чи завжди приємний цей контакт? Як правило все залежить від ситуації, адже міліціонери теж люди і в них теж здають нерви, коли доводиться працювати з особами, які зловживають алкоголем, наркоманами чи бродягами. Зрозуміло, ця категорія громадян сам факт спілкування з правоохоронцем уже сам по собі вважає неприємністю, а тому нерідко поводиться зухвало, ніби навмисне провокує конфлікт. Як би там не було, а ця категорія громадян такі ж українці, як і решта, і Конституція для них така ж.

Міліцейське керівництво визнає, що бувають випадки, коли міліціонер спілкується з людьми нечемно, а це неприпустимо, навіть у складних у психологічному сенсі ситуаціях. Охоронець порядку мусить будь-що контролювати свої дії, залишатися врівноваженим, тактовним і ввічливим: цього вимагають і статути, і здоровий глузд. Саме тому в Управлінні МВС в області нині проходять заняття з професійної етики для окремих категорій працівників міліції, зокрема, співробітників патрульної служби, «Беркута», дільничних інспекторів.

Проводять заняття з міліціонерами професіонали, які можуть допомогти відпрацювати навички правильного спілкування з людьми. Правоохоронці розуміють, що потрібно це в першу чергу їм самим. До того ж, наближається Євро-2012 - справжній іспит для численних служб, залучених до його організації та проведення (і правоохоронців у тому числі) на відповідність вимогам сьогодення. Чернігівські правоохоронці, напевне, братимуть участь в охороні громадського порядку під час чемпіонату. А це - спілкування з різними категоріями людей, від футбольних фанатів до іноземних туристів. Навички, здобуті під час уроків професійної етики, тоді можуть стати просто неоціненними.

ЦЗГ УМВС України в Чернігівській області

20. 01. 2011 p.