18.04.2011   00:44Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В Чернігівській виправній колонії розпочався місячник правових знань

Правова допомога жінкам, які відбувають покарання в Чернігівській виправній колонії, на нашу думку, вкрай необхідна, бо вона сприяє формуванню у них правової культури, виробленню вміння користуватися правовим інструментарієм у практичній діяльності, забезпечить їм правову захищеність після звільнення.

З метою надання правової допомоги засудженим жінкам, представники благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» запросили Кебець І.А. – головного спеціаліста Головного управління юстиції в Чернігівській області, Аксьон В.В.- головного спеціаліста Чернігівського міського відділу РАЦС, Євтушенко Т.В. - головного та Черноус Ю.М. - провідного спеціалістів відділу Державної виконавчої служби, Неволько В.А. - головного спеціаліста відділу нотаріату Головного управління юстиції в Чернігівській області. Вони відповіли на численні запитання засуджених жінок, які стосувалися змін в сімейно-шлюбних правовідносинах щодо розірвання шлюбу жінками, які відбувають міру покарання у виправних колоніях, щодо порядку спадкування за заповітом та законом, оформлення права на спадщину, порядку конфіскації майна.

Юристи благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр», які є членами Чернігівських міської та обласної спостережних комісій, роз’яснили засудженим жінкам порядок застосування умовно-дострокового звільнення, заміну покарання на більш м’яке та порядок звільнення від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років. Крім того, був здійснений прийом засуджених з особистих питань.

 

А.Лепеха, директор БО „ЧЖПЦ”

14.04.11