Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

26.10.2011   16:28Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Безробіття: через відсутність роботи чи мотивації?

Організатори заходу зробили спробу дати загальний аналіз розвитку молодіжної політики в регіоні та визначити основні проблеми молоді Чернігова.

Спеціаліст відділу сім’ї та молоді Чернігівської міської ради Олена Ромашко проінформувала присутніх про напрямки роботи з молоддю та дітьми. Також вона торкнулася теми молодіжного безробіття, де зазначила, що ця проблема не лише через нестачу робочих місць, а ще й через відсутність мотивації у молоді. Крім того, небажання працювати, самовдосконалюватися і розвиватися. “Хто прагне до мети, той її досягає”, – переконана пані Олена.

Представник ЧММГО “Молодіжний інформаційний центр” Оксана Стельмах розповіла про дослідження проблеми молодіжного безробіття та шляхи її вирішення. Вона зазначила, що це питання вивчалося в Україні організацією ГО “Молодіжна альтернатива” в Чернігові та ще 9 містах України, 7 регіонах та 1 районі. Отримані результати були викладені у брошурі “Подолання молодіжного безробіття та шляхи його подолання”. В цьому виданні читачі зможуть знайти аналіз функціонування регіональних галузевих рад підприємців, матеріалів регіональних ЗМІ, функціонування вищих навчальних закладів та їх сприяння у забезпеченні молоді робочими місцями, тощо. Також в збірці надається “Концепція програми сприяння розвитку молодіжного підприємництва та подолання молодіжного безробіття”, яка була розроблена в ході проведення серії фокус-груп, круглих столів та обговорень. Детально з результатами дослідження “Проблеми молодіжного безробіття та шляхи його подолання” та виробленими пропозиціями можна ознайомитись на сайті ГО “Молодіжна альтернатива” www.ya.org.ua.

Олександр Рись, засновник Клубу молодого політолога, розповів про проект “Молодіжний працестарт”, який був успішно проведений у 2009 році та представляв собою серію тренінгів з ефективного працевлаштування для студентів Чернігова. Даний проект планується провести і в 2012 році за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді міської ради. Олександр підкреслив, що молоді необхідно мати майданчик для координації дій і Клуб молодого політолога готовий працювати у цьому напрямку.

Голова організації НДЛМ та “Студреспубліка”, Олександр Щерба, запевнив присутніх, що дозвілля молоді Чернігова знаходиться на нормальному рівні і зараз потрібно приділяти увагу проблемам житла, демографії, створення сім’ї.

Обговорення труднощів з якими стикаються студенти під час пошуку роботи поступово перейшло в обговорення питання створення певного молодіжного координаційного органу в місті та розробки молодіжної програми. Крім того, представники громадських організацій проаналізували свої вже втілені проекти і вирішили розробити спільний проект, спрямований саме на навчання та профорієнтацію студентів та школярів.

На жаль, молоді депутати місцевих рад або ті, хто займаються молоддю, захід не відвідали. А от між представниками громадськості та влади обговорення пройшло конструктивно і на думку організаторів ще матиме продовження у майбутньому.

 

Чернігівський монітор

24.10.2011

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.