Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

19.12.2012   00:00Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Мандрівний фестиваль гостював навіть у СІЗО

10 грудня, у День прав людини, який у світі відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини, у Чернігові закінчив роботу 9-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Протягом 10 днів чернігівці та гості міста мали змогу переглянути стрічки-переможниці цьогорічного фестивалю Docudays UA, що відбувся навесні у Києві, а також фільми-призери найвідоміших міжнародних кінофестивалів документального кіно.

Стрічки демонструвалися у кінотеатрі ім. Щорса, в обласній бібліотеці ім. Короленка, у радіомеханічному технікуми, професійному ліцеї побуту, інших закладах культури та освіти, а також – у слідчому ізоляторі, щоправда, тільки для працівників. Вони переглянули короткометражний фільм «Килимок» українського режисера Андрія Роханського про тортури в міліції.

Разом із документальним кіно глядацькими залами подорожувала виставка «Кожен має право знати свої права».

Ефект від перегляду фільмів був підсилений зустрічами з правозахисниками, діячами культури та митцями, тематичними дискусіями, обговореннями, диспутами в молодіжних аудиторіях.

За словами координатора фестивалю від громадської організації «М’АРТ» Олександра Квітницького, найгостріші дискусії щодо дотримання прав людини точилася в учнівському середовищі. А найбільший резонанс серед гостей фестивалю викликав документальний фільм естонського режисера Мар’яни Каат «Шахта №8» – стрічка про дитячу працю на нелегальних шахтах у Донецькій області.

Мандрівний фестиваль Docudays UA- 2012 відбувається за сприяння Національного фонду підтримки демократії (США), Міжнародного фонду «Відродження», Чорноморського фонду задля регіонального співробітництва, Movies that Matter.

Нинішнього року найкращі документальні фільми на тему прав людини країн Європи, Америки, Азії, Африки у рамках Мандрівного фестивалю Docudays UA побачили мешканці більш ніж 110 міст, містечок і селищ 22-х регіонів України. У тому числі – у Вінниці, Донецьку, Дніпропетровську, Києві, Кривому Розі, Луганську, Житомирі, Тернополі, Запоріжжі, Полтаві, Сумах, Чернігові, Черкасах, Чернівцях, Харкові, Херсоні, Сімферополі, Ялті, Севастополі.

Високий Вал

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.