08.07.2013   18:12Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Ріпкинського суддю затримали "на гарячому" за 30 тисяч хабаря

Співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області спільно з працівниками обласної прокуратури викрито протиправну діяльність заступника голови Ріпкинського районного суду, який за посередництва адвоката вимагав та отримав 30 тис. грн. неправомірної вигоди у підсудного за винесення стосовно нього виправдовувального вироку (за ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України).

4 липня 2013 року співробітники СБУ та прокуратури затримали суддю та адвоката “на гарячому” після отримання ними другої частини хабара у розмірі 20 тис. грн.

За матеріалами УСБУ органами прокуратури розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 15, ч.4 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Триває слідство.

Нагадуємо, що в Управлінні діє “телефон довіри” – 676-208, за яким жителі Чернігівщини мають можливість повідомити про факти вимагання коштів та інші корупційні діяння посадових осіб. Інформація, яка надійде за цим номером, обов’язково буде перевірена. За результатами перевірки згідно з чинним законодавством будуть прийняті відповідні рішення.

Чернігівський монітор