Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

09.06.2013   10:49Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В Чернігові пройшов тренінг з інформаційної безпеки

Діяльність правозахисників на фронті боротьби за права людини часто стає причиною переслідування їх самих. Але правозахисники, які є основною дієвою силою соціальних змін, повинні мати можливість продовжувати займатися своєю законною діяльністю із захисту прав інших осіб не побоюватися переслідувань та залякування.

Існує багато простих та практичних заходів, які можуть привестидо значного зниження ризиків. Один з них - забезпечення інформаційної безпеки і захист від витоку інформації.

3-5 червня в Чернігові для представників українських правозахисних організацій відбувся тренінг з підвищення рівня розуміння заходів, технологій та методів забезпечення інформаційної безпеки, організований міжнародним фондом із захисту осіб, що відстоюють права людини Front Line Defenders. Партнером Front Line у організації тренінгу виступила Всеукраїнська освітня програма "Розуміємо права людини".

Метою тренінгу було надання правозахисним організаціям України ключового набору інструментів підвищення рівня інформаційної безпеки та захисту.

В ході тренінгу учасники ознайомилися з ризиками, які існують під час використання комп’ютерних технологій в роботі з даними, навчилися попереджати їх та сформувати навички кібер-гігієни, серед яких: технології створення паролів та правильне поводження з ними, антивірусний захист, захист електронної пошти, видалення та відновлення інформації, захист мобільних комунікацій, захист інформації від втрат та несанкціонованого доступу, тощо.

Учасники засвоїли, що стійке застосування чітких принципів та правил захисту цифрової інформації допомагає попередити більшість проблем, пов’язаних з витоком інформації.

Олена Трубенок

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.