Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

13.05.2014   12:24Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв вимагає негайно замінити нинішнє керівництво чернігівської міліції

Голова Люстраційного комітету України при Кабінеті міністрів Єгор Соболєв заявляє, що на Чернігівщині як і інших регіонах України керівництво МВС затягує з обранням нового керівництва міліції.

«За даними активістів Люстраційного комітету, як мінімум міліціями Харківщини, Дніпропетровщини, Полтавщини та Чернігівщини зараз керують такі самі луцюки.( Колиишній начальник одеського УВС Луцюк, що бездіяв у момент трагічних подій в Одесі - ред) Які у важкий момент зрадять і здадуть найкращих патріотів прикордонних областей.»

Соболев наголошує, що кадрові конкурси з залученням громадськості або гальмуються, або взагалі не проводяться:

«У восьми областях, де за нашою рекомендацією були оголошені кадрові конкурси з підбору нових керівників міліції, вже висунулися кандидати, вже пройшло їхнє обговорення громадськістю, але МВС нічого не робить. В половині регіонів країни ці конкурси взагалі не розпочаті. В мене запитання до Арсена Авакова – Ви цього чекаєте?».

Як повідомляв ПіК, у Чернігові 7 травня відбулася спроба громадського обговорення кандидатури на посаду начальника обласного Управління Міністерства внутрішніх справ.

На захід запрошувалися двоє претендентів які подали свої кандидатури на конкурс: виконуючий обов’язки начальника УМВС Вадим Філашкін та його заступник Валерій Костильов. Проте участь в обговоренні взяв лише останній.

В той час коли тривало це громадське обговорення колишній виконуючий обов’язки начальника Чернігівського УВС Олег Демченко міняв таблички на дверях кабінету начальника на свої.

Ситуація виглядає дивною, оскільки що в.о. начальника міліції Олег Демченко з 18 квітня був звільнений з посади за станом здоров’я. До 7 травня обов’язки в.о. начальника міліції виконував начальник чернігівського УБОЗу Вадим Філашкін. Проте вже 8 травня офіційний сайт Чернігівського МВС повідомляв, що виконуючим обов’язки начільника є знову Олег Демченко.

Як відомо, в Україні Люстраційний комітет спільно з кадровою комісією МВС організує аналіз роботи та публічний підбір кандидатів на посади начальників МВС за участі громадськості.

Чернігівщина: події і коментарі

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.