Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

17.07.2014   21:52Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Працівник обласної прокуратури вимагав хабара у 12 тисяч гривень

Співробітники Управління СБ України в Чернігівській області та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ припинили протиправну діяльність працівника органів прокуратури, який вимагав неправомірну вигоду від інспектора виправної установи Державної пенітенціарної служби.

Про це повідомляє прес-група СБУ в Чернігівській області.

Встановлено, що прокурор, зловживаючи службовим становищем, вимагав 12 тисяч гривень за непритягнення інспектора УДПтСУ до кримінальної відповідальності за порушення, що призвели до надзвичайної події у пенітенціарній установі області. На вимогу працівника прокуратури гроші суму перераховано на відповідний банківський рахунок.

14 липня 2014 року у рамках кримінального провадження, відкритого Генеральною прокуратурою України за матеріалами УСБУ, зловмисника було затримано у Києві.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Чернігівщина: події і коментарі

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.