Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

16.07.2014   23:30Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Стан роботи щодо соціального захисту сімей мобілізованих громадян області до лав Збройних сил

На виконання доручення голови обласної державної адміністрації В.О. Івашка від 18.06.2014 № 02-06/2555 «Щодо соціального захисту сімей мобілізованих громадян області до лав Збройних сил України» соціальні працівники області обстежують родини мобілізованих громадян області з метою виявлення у них наявних проблемних питань та вжиття всіх можливих заходів щодо їх вирішення.

Станом на 10.07.2014 в органами соціального захисту області відвідано 3361 родину.

Стовідсотково обстежено сім’ї мобілізованих у більшості районів області, окрім Щорського (66 %), Сосницького (71 %), Ріпкинського (76 %), та Корюківського (94 %). Через затримку надання військкоматами списків осіб мобілізованих, низький відсоток обстежених сімей у містах Ніжині (47 %), Прилуки (63 %) та Чернігові (Деснянський район (78 %), Новозаводський район (64 %)).

Більшість проблем, які виникають у родинах мобілізованих військовослужбовців, стосуються питань:

- матеріального становища (25 % родин потребує надання матеріальної допомоги на забезпечення продуктами харчування, ліками та предметами першої необхідності);

- забезпечення мобілізованих бронежилетами, одягом, засобами захисту та гігієни (10 % сімей);

- допомоги по господарству (6 % родин потребують допомоги у заготівлі сіна, збиранні городини, догляді за худобою, ремонті даху, груби, огорожі).

- забезпечення паливом та скрапленим газом (6 %);

- погашення кредитних зобов’язань; оплата орендного житла, комунальних платежів, навчання дітей; влаштування дітей у дитячий садочок.

Всі проблеми, по мірі їх виявлення, доводяться до відома голів районних державних адміністрацій, міських, районних та сільських рад та поступово вирішуються.

Станом на 07.07.2014 найбільше сімей, які потребують матеріальну допомогу у Деснянському (117 із 143 обстежених сімей), Бобровицькому (98 із 130), Ічнянському (60 із 103), Бахмацькому (59 із 108), Ніжинському (29 із 103), Борзнянському (18 із 76) районах, м. Ніжині (75 із 107).

Питання щодо отримання матеріальної допомоги вирішено для 50 або 10 % родин, зокрема, у Борзнянському районі із 18 потребуючих сімей, надано матеріальну допомогу 11 сім’ям, у Ніжинському районі із 29 сімей – 15, по м. Ніжину із 75 сімей: 6 сім’ям виділено матеріальну допомогу з місцевого бюджету у розмірі по 1000 грн, 8 – забезпечено речами першої необхідності (одяг, взуття, іграшки). Матеріальну допомогу отримали також сім’ї із Ічнянського (7 із 60) та Прилуцького (3 із 29) районів.

Питання захисту мобілізованих військовослужбовців вирішено для 25 % родин, зокрема, стовідсотково – у Бахмацькому районі (забезпечено 5 мобілізованих громадян бронежилетами), у Коропському (3), позачерговою сесією Борзнянської міської ради виділено 40,0 тис. грн. для придбання бронежилетів, у Варвинському районі за кошти приватних підприємств придбано 2 комплекти сучасних радіостанцій на суму 5,5 тис. грн, у Козелецькому районі закуплено 38 спальних мішків та 5 військових розгрузок, у Куликівському районі сформовано 15 посилок з одягом та продуктами харчування та надіслано для військових до Луганської області.

З місцевих бюджетів не виділено кошти для придбання засобів захисту мобілізованих військовослужбовців у Ніжинському, Прилуцькому, Талалаївському районах, містах Ніжині та Чернігові.

Допомогу по господарству отримали 40 родин або 20 % із 200 потребуючих, зокрема, сім’ї у Прилуцькому, Куликівському, Сосницькому – стовідсотково, Ніжинському (5 із 7), Коропському (7 із 13), Ічнянському (10 із 23), Борзнянському (5 із 22) районах.

Забезпечено твердим паливом та скрапленим газом 29 родин або 17 % із 166 потребуючих. Налагоджено роботу у Ічнянському (3 із 7 сімей), Коропському (7 із 12), Корюківському (7 із 9), Ніжинському (3 із 4) та Ріпкинському (6 із 42) районах.

Питання поновлення на робочих місцях мобілізованих громадян піднімалось у Деснянському (2 поновлено) та Чернігівському районах (1 із 3 поновлено).

 

Останні новини

Робоча зустріч з представником системи безоплатної правничої допомоги на Чернігівщині 19:19

Представниці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова та Ірина Бірюк провели робочу зустріч з представницею Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Іриною Протченко.

Робоча зустріч з представником Омбудсмана на Чернігівщині 19:07

Провели робочу зустріч з Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Аллою Лепехою.

Інформаційні заходи з протидії гендерно-зумовленому насильству в Козелецькій та Кіптівській громадах 19:00

З моніторинговим візитом спільно з представницями ГУ Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області відвідали Козелецьку та Кіптівську територіальні громади, де обговорили реалізацію політики у сфері протидії гендерно-зумовленому насильству в громадах.

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.