Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

07.08.2014   12:19Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Понад 1600 вимушених переселенців отримали необхідну допомогу на Чернігівщині

Результати діяльності Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та АР Крим було обговорено 5 серпня на всеукраїнській селекторній нараді. Вона проходила під керівництвом Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана.

Чернігівщину представляли заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Сергій Журман, керівники відповідних структурних підрозділів ОДА, Управління ДСНС і Державної міграційної служби України в області.

На разі, із Донецької та Луганської областей в інші регіони країни переселилось 67 358 осіб, з АР Крим – 16 136 осіб. Найбільший потік переселенців спостерігається до м. Києва, Харківської, Дніпропетровської та Одеської областей. Для їх розміщення визначено 3696 об’єктів різної форми власності на 48 259 місць. У той же час майже 5 тисяч громадян, з яких близько 2 тисяч дітей, вже повернулися додому.

До структурних підрозділів Чернігівської обласної державної адміністрації звернулось та отримало консультативну допомогу 1645 осіб. У тому числі: з тимчасово окупованої території — 435 осіб, районів проведення антитерористичної операції — 1210 осіб.

Органи соціального захисту населення допомагали в оформленні відповідних документів для продовження виплати державних соціальних допомог за місцем тимчасового проживання. До того ж, у області розселено 226 осіб, і працевлаштовано — 30 осіб. До шкіл на Чернігівщині пішли 43 учні-переселенці, до дитячих садків – 40 дітей. Лікувально-профілактичними закладами області надано допомогу 394 особам. 39 родин отримали фінансову допомогу для вирішення соціально-побутових питань. Для цього з місцевих бюджетів виділили майже 30 тисяч гривень.

Для координації роботи по наданню різних видів допомоги зазначеній категорії громадян в області працює спеціально створений регіональний штаб. На сайті облдержадміністрації розміщено банер з посиланням на інформаційний ресурс для громадян, які планують виїхати з району проведення АТО.

Налагоджено роботу з громадськими організаціями, підприємцями. Не залишаються осторонь і місцеві жителі. Вони надають тимчасове житло та речі першої необхідності.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.