Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

02.10.2014   18:14Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині членів сімей учасників АТО звільняють від сплати за послуги ЖКГ

Ініційоване Чернігівською облдержадміністрацією доручення щодо підтримки членів сімей учасників АТО в частині звільнення їх від сплати за житлово-комунальні послуги на час проведення антитерористичної операції на сході країни отримало підтримку низки райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Про це під час наради з головами РДА повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Петро Головач.

Так, уже звільнені від сплати за житлово-комунальні послуги сім’ї учасників АТО у м.Ічня, Прилуцькому (смт Ладан) та Коропському районах.

У м.Новгород-Сіверський ТОВ «Новгород-Сіверська ЖЕК» надає безоплатні послуги по перевірці димових та вентиляційних каналів для сімей учасників АТО. Крім того, вирішено, що звільнятись від сплати за житлово-комунальні послуги будуть ті члени сімей учасників АТО, які звертатимуться із такою заявою до органів місцевого самоврядування.

У м.Прилуки для військовослужбовців, які беруть участь в АТО, запроваджено 75% знижку за користування комунальними послугами як для учасників бойових дій згідно із Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Крім того, на розгляд депутатів міської ради винесено проект рішення «Про надання пільг членам сімей військовослужбовців, які загинули під час АТО».

За повідомленням Чернігівської міської ради, її структурними підрозділами розробляється положення «Про скасування комунальних платежів для сімей воїнів АТО», яке буде затверджене на черговій сесії.

Згідно із інформацією Бахмацької, Варвинської, Городнянської, Козелецької, Корюківської, Куликівської, Ніжинської, Ріпкинської, Семенівської, Сосницької, Талалаївської та Чернігівської райдержадміністрацій були направлені звернення до відповідних селищних і сільських рад з проханням розглянути це питання на сесіях та знайти можливість звільнити від сплати за житлово-комунальні послуги сім’ї військовослужбовців, задіяних в АТО. Одночасно проводилася робота щодо уточнення списків осіб, які є учасниками АТО. На даний час органами місцевого самоврядування вищезгаданих районів ще не винесено позитивних рішень.

Механізм відшкодування коштів на житлово-комунальні послуги, які надаються сім’ям учасників АТО, заплановано розглянути на чергових сесіях Бобровицької, Борзнянської, Менської, Носівської, Срібнянської та Щорської районних рад.

Ніжинська міська рада пішла шляхом надання матеріальної допомоги членам сімей учасників АТО з місцевого бюджету.

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.