Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

05.11.2014   18:46Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Система безоплатної вторинної правової допомоги набуває поширення на Чернігівщині

Які завдання стоять перед адвокатами, а також новації у системі безоплатної правової допомоги обговорили під час зустрічі директора Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України Андрія Вишневського з адвокатами області, яка пройшла 4 листопада у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій.

На початку зустрічі Андрій Вишневський подякував співробітникам обласного центру безоплатної вторинної правової допомоги за плідну роботу.

- Чернігівський центр є одним із зразків того, як має бути організовано надання безоплатної правової допомоги в Україні, - підкреслив директор Координаційного центру.

Як зазначалось, в області завершився 6 етап конкурсу адвокатів, за результатами якого відібрано 13 кандидатів до відповідних реєстрів Чернігівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Наразі в області налічується 150 фахівців, які надають безкоштовну правову допомогу громадянам.

Загалом в Україні рівень державного фінансування на оплату юридичної допомоги в поточному році склав майже 66 мільйонів гривень, із них 1,5 мільйона гривень отримала Чернігівщина. Результатом роботи адвокатів області у поточному році стало винесення 2-х виправдовувальних вироків по кримінальним провадженням.

Поділилися фахівці центру і планами на майбутнє, у перспективі – створення регіональних центрів з надання правової допомоги у Ніжині та Сосниці, що будуть займатися цивільними справами. При цьому кримінальні провадження та організаційні питання вирішуватимуться в обласному центрі.

У ході діалогу також обговорювалися питання нововведень у діючому законодавстві України стосовно надання безоплатної вторинної правової допомоги, умов оплати праці, затвердження структури центрів та взаємодії з радою адвокатів України, особливості захисту ув’язнених та створення Громадської організації «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.