Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

19.07.2016   21:34Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Виїзне консультування вимушених переселенців в місці компактного проживання в Бобровиці

Юристи Чернігівського громадського комітету захисту прав людини відвідали місце компактного проживання (МКП) внутрішньо переміщених осіб оскільки не всі мають можливість приїхати до обласного центру та отримати консультацію.

За офіційними даними в МКП зареєстровано та проживає 52 особи, з них 23 отримали правову консультацію.

Про всі актуальні на сьогодні питання та зміни в законодавстві в контексті прав ВПО, а також можливість захисту порушених прав розповіла юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини – Наталія Кулікова.

Багато питань, були тісно пов’язані між собою. Основними питаннями, котрими цікавилися переселенці, були питання відновлення виплат адресної допомоги та пенсії, адже люди, для більшості яких ця допомога є єдиним засобом для існування, обурюються та не погоджуються з ситуацією яка склалася на сьогодні. Чисельні питання пов’язані з продовженням дії договору оренди на житло, отримання спрощеної системи кредитування на придбання власного житла та оплата комунальних послуг в МКП.

Зі слів Наталії Кулікової, відновлення соціальних виплат (в тому числі пенсій) за довідками, які були чинними станом на 13.01.2016 року, але у яких була відсутня відмітка ДМС, здійснюється відповідно до Порядку призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 року № 365 за рішенням Комісії з дня припинення виплати.

Окрім консультацій, під час безпосередньої зустрічі було зібрано повний комплект документів та складено позовну заяву до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Завдяки виїзній консультації, внутрішньо переміщені особи мали можливість отримати безкоштовну юридичну допомогу та більше дізнатися про свої права.

Виїзд організований в рамках діяльності Громадської приймальні УГСПЛ у м.Чернігові.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.