Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

12.08.2016   22:09Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Для переселенців Конотопа працювала мобільна юридична клініка

12 серпня 2016 року в Конотопі працювала «Мобільна юридична клініка» в рамках проекту «Правовий захист населення, постраждалого від конфлікту», який спрямований на захист громадян, що були вимушені залишити окуповані та небезпечні території.

Зустріч з переселенцями відбулася на базі Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за запрошенням керівників громадської організації «Переселенці Донбасу на Сумщині».

Володимир Виноградов, виконавець проекту на території Сумщини і юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, ознайомив присутніх із питаннями соціального захисту переселенців та можливими варіантами правового захисту порушених прав. Перш за все учасників зустрічі цікавили питання відновлення соціальних виплат, особливостей призначення субсидій для переселенців, які орендують житло, компетенція новостворених комісій, які будуть перевіряти житлово-побутові умови за місцем реєстрації переселенців, встановлення фактів народження або смерті для тих осіб, які народились або померли на тимчасово окупованій території.

Директор Конотопського місцевого центру з надання БВПД Олександр Муха розповів присутнім про особливості отримання вторинної правової допомоги та про діяльність бюро правової допомоги у Бурині, Недригайлові, Липовій Долині та Ромнах.

Після загальної зустрічі представнику Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Володимиру Виноградову було надано окреме місце для проведення консультацій з переселенцями. Усі присутні отримали вичерпні відповіді на порушені питання.

Також було досягнуто домовленість про подальшу співпрацю та взаємодію юриста проекту «Правовий захист населення, постраждалого від конфлікту» Володимира Виноградова та директора Конотопського місцевого центру з надання БВПД Олександра Мухи.

Проект «Правовий захист населення, постраждалого від конфлікту» впроваджується Данською радою у справах біженців у партнерстві з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини за фінансової підтримки Відділу надання допомоги при надзвичайних ситуаціях Агентства США з міжнародного розвитку (OFDA/USAID).

Контакти приймалень проекту в регіонах:

м.Чернігів

вул. Гонча 57, 14000

Телефон «гарячої лінії»: (0462) 612-532

м.Суми

вул. Бєлінського, 2, офіс 3

Телефон «гарячої лінії»: 095-939-11-11

м.Полтава

вул. Матросова, 4, офіс 3

Телефони «гарячої лінії»: 050-274-52-83; 099-658-56-10

м.Івано-Франківськ

вул. Гаркуші, 2, 4-й поверх, офіс 408

Телефон «гарячої лінії»: 095-310-61-51

м.Житомир

вул. Рильського 9, офіс 213

Телефон «гарячої лінії»: 097-706-69-26

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.