Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

10.04.2006   01:01Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Голова облдержадміністрації Микола Лаврик провів засідання Координаційної ради з питань молодіжної політики

Як зазначив у своєму виступі начальник управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Микола Лазаренко, частина доручень голови облдержадміністрації вже виконана, інші знаходяться на контролі управління. Зокрема, вирішено питання щодо надання приміщень тим молодіжним організаціям, які досі його не мали; а міста обласного підпорядкування активно шукають приміщення для створення соціальних гуртожитків для тимчасового проживання та адаптації дітей-сиріт, які закінчують навчання у професійно-технічних навчальних закладах. Розглядається можливість створення подібних гуртожитків на базі військових частин. Також виконано доручення щодо підсилення кадрами районних служб у справах неповнолітніх; відпрацьовується питання щодо введення в райдержадміністраціях посади радника голови РДА з питань молодіжної політики; на часі - залучення молодих фахівців до роботи у міських та районних центрах соціальних служб для молоді.

 

Микола Лазаренко також повідомив, що згідно з дорученням голови облдержадміністрації усім без виключення молодіжним громадським організаціям, які зверталися до управління, надавалася фінансова допомога для проведення заходів. А от заплановану на квітень ярмарку-презентацію молодіжних організацій планують провести в рамках заходів, присвячених Дню молоді.

 

Спілкуючись з членами координаційної ради, голова облдержадміністрації Микола Лаврик зазначив, що сподівається на їхню підтримку у вирішенні питань ротації кадрів обласних та районних ланок за рахунок молоді та пообіцяв підтримку у реалізації молодіжних бізнес-проектів.

 

Також Микола Лаврик підкреслив, що бере під свій особистий контроль питання оздоровлення дітей, яке буде розглядатися на одному з найближчих засідань Колегії облдержадміністрації. і акцентував увагу на необхідності активізації відпочинку дітей у пришкільних таборах, для чого необхідно розробити якісно нові цікаві програми.

 

На засіданні також заслухано інформацію про діяльність молодіжної організації "Товариства Чернігівського земляцтва в м. Києві" та шляхи співпраці з молоддю Чернігівщини.

 

Прес-служба Чернігівської обласної державної адміністрації

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.