05.07.2006   12:56Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Правозахисна діяльність в міжнародному аспекті

Діяльність громадської правозахисної організації „Центр правової допомоги”, м. Подгориця, Чорногорія, дужа подібна до діяльності нашої організації. Вони надають безкоштовну правову допомогу соціально незахищеним верствам населення, представляють інтереси жертв у суді і мають також справи проти поліції. Займаються також моніторингом імплементації закону доступу до інформації. Їх дуже зацікавив позитивний досвід співпраці нашої організації з міліцією: присутність адвокатів в міліції, співробітництво і обмін досвідом між громадською організацією "Центр Доброчин" м. Чернігів, Управлінням МВС України в Чернігівській області та Лиунаською префектурою поліції МВС Естонської Республіки.

 

Мали зустрічі з працівниками та начальником міської поліції м. Подгориця, Чорногорія, представниками Міністерства внутрішніх справ країни. І як не дивно, правоохоронці та представники громадських організацій регіону не знаходять спільної мови Співпраці між правоохоронними органами і правозахисними організаціями не має ні на якому рівні.

 

З керівником організації „Центр правової допомоги” Марком Івковичем було укладено партнерську угоду про співпрацю. Результатом поїздки є налагодженні партнерські відносини з громадськими організаціями та державними установами Сербії та Чорногорії.

 

Олександр Підгорний

 

Центр  "Доброчин"