16.08.2006   19:30Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Звернення коаліції громадських позапартійних організацій міста Чернігова "Чернігівський монітор" до громадськості міста

Головна мета коаліції забезпечити прозорість дій та рішень регіональної влади, які будуть стосуватися виборчих перегонів. Причому моніторингом буде охоплено не лише діяльність чернігівської міської ради та міськвиконкому, але і обласної ради та обласної державної адміністрації. Моніторингом буде охоплено заяви, звернення, передвиборча агітація, виступи, дії та бездіяльність посадових осіб, можливі спроби адміністративного втручання у виборчі перегони. Особлива увага моніторингу буде приділена роботі мас-медіа, різним формам залучення молоді до виборчих процесів, обіцянкам кандидатів на посаду міського голови.

В свою чергу коаліція надає можливість будь-якому кандидату, політичній партії, громадській організації оприлюднити власну думку щодо майбутніх чернігівських виборів у своєму прес-центрі, який знаходиться за адресою Чернігів, Кирпоноса, 12. В день виборів прес-центр буде працювати в режимі он-лайн до оприлюднення офіційних результатів виборів.

Для вільного доступу до інформації та на заходи всі учасники будуть мати журналістські посвідчення офіційно зареєстрованого інформаційно-аналітичного журналу "Чернігівський монітор". Саме на шпальтах цього журналу та його спецвипусків буде міститися інформація про результати дослідження та діяльність коаліції.

Коаліція запрошує до співпраці позапартійні громадські організації.

 

ЧМГО "Євроклуб"        Юрій Ткач

ЧММГО "Молодіжний інформаційний центр"     Ірина Шевченко

ЧГО "Чернігівське регіональне інформаційно-аналітичне бюро"            Юрій Паперний

Представництво громадянської ініціативи "Знаю"    Оксана Стельмах

Громадянська мережа "Опора"            Олександр Ломако