Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.11.2006   12:41Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

За рівні права

Його учасники змогли дізнатися про міжнародні механізми захисту прав жінок, про їх дискримінацію на ринку праці і отримали рекомендації щодо здобуття освіти та працевлаштування для людей з особливими потребами. Під час рольової гри учасники розкрили актуальну тему, яка потребує широкого висвітлення, — це тема статевого виховання осіб з обмеженими можливостями. Одна із учасниць семінару навела приклад, коли її відмовилась обстежити лікар-гінеколог, мотивувавши це тим, що жінку на візку важко обстежувати. Дівчата також сказали, що в них є певні інтимні проблеми, але їх ніхто не хоче вислухати, до таких дівчат ставляться зверхньо, мовляв, яке статеве життя може бути у каліки.

Цікава розмова відбулася і щодо доступності до об'єктів соціального призначення. Незважаючи на всі інформаційні передачі, кампанії, у наших містах до цього часу більшість магазинів, аптек, лікарень тощо не обладнані пандусами, і тому для людини у візку похід до будь-якої установи стає випробуванням на міцність м'язів та нервів. І це найнеобхідніші із установ! А таким людям хотілося б відвідувати й бібліотеки, кінозали, кафе...

 

«Гарт», жовтень 2006 року

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.