04.12.2006   22:08Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Ініційовано створення Громадської ради Чернігова

Ми переконані, що створення реально діючого дорадчо-консультативного органу при Чернігівській міській раді повинно бути одним із перших кроків новообраного міського голови Олександра Соколова. Прозорість роботи міської влади та залучення потенціалу громадськості до процесу прийняття найважливіших рішень неможливе без постійного діалогу влади та громади. Створення дорадчої ради при є найкращим чи не єдиним механізмом для реалізації цього положення.

 

Процес створення Громадської ради Чернігова, підготовка її програмних документів, визначення функцій та персонального складу має бути максимально прозорим та з залученням представників громадськості. Тільки в такому разі вона буде реально діючою та визнаватиметься усіма учасниками процесу, а не буде кишеньковою.

 

ОПОРА ініціює процес обговорення концепцій роботи, повноважень та складу Громадської ради та готова взяти на себе всі організаційні моменти, які з цим пов‘язані.

 

ОПОРА звертається до представників всіх громадських організацій, політичних партій, профспілкових організацій, депутатів міської ради та інших зацікавлених якомога швидше включитися в процес створення Громадської ради Чернігова та створити ініціативну групу, яка б розробила проекти всіх необхідних нормативних документів та сформувала цей важливий для міста орган.

 

Громадський простір