13.12.2006   21:56Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Бути чи не бути гендерній рівності?!

 

На громадському обговоренні були присутні представники від чернігівських молодіжних організацій, які вирізнялися неоднорідністю думок і поглядів. Але результат виявився неочікуваним: чи можливе впровадження Закону України щодо гендерної рівності, якщо жінка сама не бажає брати активну участь в тому чи іншому питанні поряд з чоловіком.

 

Щоб зрозуміти нагальність даного питання достатньо лише згадати слова самих виступаючих. Своїми думками і досвідом поділився Андрій Глухенький, Депутат Новозаводської районної м. Чернігова ради: «Зараз у міській раді 20% жінок, а в обласній раді голова – жінка. Це одні з найкращих результатів по Україні. Гірша ситуація на жаль в Верховній Раді України. Тобто з 450 депутатів лише 39 жінки, а Соціалістична партія взагалі не має жодної представниці жіночої статі». В свою чергу Семененко Сергій, голова Чернігівської молодіжної організації «Формація», зауважив: «В нашому суспільстві залишилися етнонаціональні і релігійні пережитки. Молодь формує нову генерацію, де ця проблема з часом зникне».

 

А для жінок, які переймаються даним питанням потрібно зазначити, що, по-перше: кожного року з 24 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти гендерного насильства», яка надає допомогу жінкам, які страждають від насильства з боку чоловіків. По-друге, Україна імплементувала конвенцію щодо всіх форм дискримінації щодо жінок. І, по-третє, впровадження закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» органами місцевого самоврядування» не потрібне, якщо жінки не навчаться його використовувати.

                                                                                                      

Прес-служба

ЧМГО «Молодь – XXI стаття»