Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

17.01.2007   12:21Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чернігівські журналісти поспілкувалися з Євгеном Захаровим

Завершальний етап акції громадського лобіювання „Євген Захаров має бути Обмудсменом!” одночасно проходив в більш ніж 20 містах України та інших країн світу. Громадські активісти та правозахисники, що запропонували та підтримали кандидатуру Захарова, розказали про суть та перебіг акції, основні тези програми та біографію кандидата на посаду Уповноваженого з прав людини Верховної ради України. Також під час заходу учасники зупилися на порушеннях прав людини в Чернігівському регіоні. Чернігівським журналістам була надана можливість, завдяки сучасним засобам зв’язку, самим задати питання та вислухати відповіді кандидата  на посаду Уповноваженого з прав людини.

Громадська лобістська кампанія “Захарова – в Омбудсмени!” почалася 17 листопада 2006 року з дискусії на Вільному Форумі сайту Майдан з приводу формального припинення повноважень Ніни Карпачової на посаді Омбудсмена. В цій дискусії були сформульовані загальні риси кампанії та вимоги до нового Омбудсмена – позапартійність, незаангажованість, незалежність, неупередженість, досвід правозахисної діяльності.

Кандидатуру голови Української Гельсінської Спілки Євгена Захарова було запропоновано на посаду Уповноваженого з прав людини сотнями українських громадських організацій. Завдяки їх наполегливості депутати парламенту висунули його як офіційного кандидата. Голосування в Верховній Раді за нового Омбудсмена заплановано на 11 січня 2007 року. Депутати в таємному голосуванні обиратимуть з двох кандидатур – Ніни Карпачової та Євгена Захарова.

 

Юрій Паперний

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.