Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

17.03.2007   18:41Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Правова допомога –засудженим жінкам

 

З метою надання правової допомоги засудженим жінкам в Чернігівську жіночу колонію, де відбувають покарання неодноразово засуджені жінки,  представники благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» запросили  спеціалістів Головного управління юстиції в Чернігівській області: Ющенко Олену Анатоліївну – заступника начальника відділу реєстрації актів цивільного стану, Кебець Інну Андріївну та Дасюк Світлану Володимирівну – головних спеціалістів.

 

 Вони консультували засуджених жінок з питань порядку реєстрації та розірвання шлюбу в місцях позбавлення волі, реєстрації дітей, які народились в тюрмі, отримання державної допомоги на їх утримання, питань встановлення батьківства, опіки та піклування, наслідування майна, передачі його в тимчасове користування в зв’язку з відбуванням покарання, адже в колонії відбувають покарання неодноразово засуджені жінки, термін перебування багатьох із яких в ізоляції тривалий час, і за який законодавство зазнало суттєвих змін. Піднімались питання отримання українського громадянства,  паспортів та інші важливі для цієї категорії громадян проблеми.

 

Алла Лепеха, Чернігівський жіночий правозахисний центр

 

Український Правозахисний Портал

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.