Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

15.05.2007   12:47Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Прокуратура зобов'язана захищати права соціально-незахищених громадян

 

Як повідомила Лілія Федорченко, якщо соціально-незахищені громадяни звертаються за допомогою до прокуратури, то тільки в цьому випадку, вони отримують всю необхідну допомогу, і саме працівники прокуратури будуть захищати їх інтереси в судах всіх інстанцій.

 

Тому, починаючи з 2004 року, у 8 випадках визнано недійсною приватизацію майна державних підприємств в частині включення житлових будинків до статутних фондів новостворених акціонерних товариств, чим попереджено неправомірне виселення декількох тисяч громадян. Крім того, шляхом пред'явлення позовів до суду захищені житлові права більше десятка неповнолітніх, що інколи шляхом якихось махінацій чи інших протизаконних дій зостались без житла та попали до інтернат них закладів тощо.

Важливо зазначити, що хоча перші справи тягнулись доволі тривалий час, але поступово справа пішла на краще, додала Лілія Федорченко. Але вже сьогодні знову з'явилися подібні справи як в обласному центрі, так і сільській місцевості. І прокуратурі знову приходиться новими житлово-майновими конфліктами, як з гуртожитку, що знаходиться на вулиці Белова, так і по гуртожитку заводу "Жовтневий молот". А також по проблемам, не передачі до комунальної власності будівель, що знаходяться в деяких селах, як сталося в селі Лемеші Козелець кого району.

Наприкінці, Лілія Федорченко подякувала керівництво як Чернігова, так і області за ту позицію, що вони займають, стаючи на захист прав соціально-незахищених громадян.

 

Олександр Шило,

Чернігівський монітор

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.