Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.07.2013   10:56Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Громадськість рекомендувала провести публічне обговорення річних антикорупційних планів та обласного бюджету Чернігівщини

3 липня 2013 року в Чернігові відбулося обговорення стану реалізації антикорупційної політики у Чернігівській області.

Круглий стіл проводив Комітету з питань правопорядку та правозахисту населення Громадської ради при облдержадміністрації за ініціативи Чернігівського обласного осередку ВМГО «Демократичні перетворення України». Під час заходу зі звітами виступили представники Чернігівської ОДА, виконавчого комітету міської ради Чернігова, Прокуратури, Державної фінансової інспекції області тощо. Від громадськості із короткою доповіддю виступив член комітету з питань правопорядку та правозахисту населення Громадської ради при облдержадміністрації Іван Сікора.

Під час свого виступу Іван Сікора зупинився на основних підсумках громадського моніторингу та експертизи реалізації антикорупційної політики в діяльності Чернігівської облдержадміністрації, яка була проведена громадською організацією «Демократичні перетворення України» в рамках проекту «ГРОМАДСЬКА ВАРТА: здійснення громадського контролю за реалізацією антикорупційної політики у місті Чернігові та Чернігівській області», що реалізовується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

На жаль, пропозиції ЧОО ВМГО «Демократичні перетворення України» до проекту резолюції круглого столу було переважно проігноровано. За наполяганням представника ЧОО ВМГО «Демократичні перетворення України» Івана Сікори на круглому столі було погоджено доопрацювати остаточний текст резолюції після завершення заходу. Нещодавно затверджений остаточний варіант резолюції круглого столу, що частково врахував пропозиції ЧОО ВМГО «Демократичні перетворення України». Зокрема до тексту резолюції включені пункти, які рекомендують Чернігівській ОДА провести публічне обговорення:

- звіту про виконання річного антикорупційного плану заходів за 2013 рік

- річного антикорупційного плану заходів на 2014 рік

Також до тексту резолюції включена рекомендація провести громадське обговорення виконання обласного бюджету та звітів розпорядників його коштів (не рідше 1 разу на рік). Ця рекомендація була надана раніше Чернігівській ОДА та оргкомітету круглого столу ЧОО ВМГО «Демократичні перетворення України» та була в 1-й редакції резолюції круглого столу.

ЧОО ВМГО «Демократичні перетворення України» сподівається, що Чернігівська ОДА врахує рекомендації круглого столу у своїй роботі, що має підвищити ефективність заходів спрямованих на запобігання проявам корупції на Чернігівщині.

  Громадська варта

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.