11.10.2013   16:14Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Громадська Рада при УМВС в області долучається до всеукраїнської акції «Міліція під контролем»

Члени Громадської Ради при УМВС України в Чернігівській області приєдналися до проведення всеукраїнської акції «Міліція під контролем». В залі колегії УМВС України в Чернігівській області відбулося чергове засідання Громадської Ради, на якому піднімалося ряд актуальних питань. Відкрила засідання і виступила співголова Громадської Ради та керівник благодійної організації "Чернігівській жіночий правозахисний центр" Алла Лепеха.

Вона ознайомила присутніх з цілями і завданнями всеукраїнської акції «Міліція під контролем», яку проводить асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів та закликала активно приєднатися до заходу.

Зібрання узгодило деякі організаційні питання виїзду мобільних груп Громадської Ради з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ.

Алла Григорівна із задоволенням відзначила високий рівень організації охорони громадського порядку в місті Чернігові, зокрема ретельність у несенні служби та ввічливість міліціонерів у спілкуванні з громадянами. У свою чергу начальник Управління генерал-майор міліції Олександр Михайлик зазначив незмінність курсу на жорстку дисципліну в підрозділах міліції Чернігівщини, а також висловив готовність до спільних перевірок роботи міліцейських нарядів, як «зовнішніх служб» (патрульна служба, ДАІ), так і чергових частин міськрайвідділів області.

Член Громадської Ради, голова Чернігівського обласного відділення ВГО "Громадський контроль" Тамара Петрова відзначила надзвичайно важливе значення проведення виїзних прийомів в районах області керівництвом УМВС. Ця практика є найкращим шляхом до взаєморозуміння та взаємодії з населенням, а також позитивно впливає на імідж правоохоронців. Водночас Тамара Іванівна висловила побажання аби такі прийоми проходили спільно з представниками Громадської Ради.

Учасники наради також розглянули пропозицію щодо членства у новоствореному управлінні з питань збереження і використання культурної спадщини Чернігівської облдержадміністрації представника Управління МВС в області та участь працівника Управління у засіданні «круглого столу» з цього питання. Присутні зауважили на необхідності проведення ремонтних робіт у ряді дільничних пунктів міліції Чернігова та приведення їх у стан відповідності європейським стандартам.

СЗГ УМВС України в Чернігівській області