07.11.2013   22:46Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Прокуратура звітується про дотримання прав громадян, затриманих за адміністративні правопорушення

З початку 2013 року органами прокуратури області проведено ряд перевірок додержання вимог законів про адміністративні правопорушення при адміністративному доставлянні, затриманні громадян та відбуванні стягнення у вигляді адміністративного арешту. На усунення виявлених порушень вжито низку заходів прокурорського впливу.

Зокрема за принципової позиції прокуратури у поточному році відновлено діяльність 21 кімнати для затриманих та доставлених чергових частин ОВС, які були закриті більше двох років. Загалом із 25 таких приміщень в області на даний час функціонують 24 — умови тримання у них відповідають вимогам законодавства.

Відновлено діяльність чотирьох із семи ізоляторів тимчасового тримання, які були зупинені минулого року.

За наполягання прокурора області, УМВС України в Чернігівській області вжито заходів щодо створення належних побутових умов в кімнатах для затриманих та доставлених чергових частин, спеціальних установах органів внутрішніх справ, забезпечення відповідних медико-санітарних умов у зазначених місцях тимчасового обмеження свободи громадян. Проведено інвентаризацію усіх без виключення камерних приміщень установ УМВС, розроблено відповідні графіки проведення ремонтних робіт, а відремонтовані приміщення введено в експлуатацію.

Всього у 2013 році на усунення порушень в діяльності ІТТ та КЗД міськрайпрокурорами внесено 45 документів прокурорського реагування за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто понад 30 посадових осіб органів внутрішніх справ.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області