Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

18.03.2014   01:18Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чернігівські адвокати готові надавати безоплатну правову допомогу

З 14 по 17 березня 2014 року в м.Чернігів проходили дводенні каскадні тренінги на тему "Дії захисника у судовому провадженні" для адвокатів Чернігівської області.

Вони стали першими з понад 50 каскадних тренінгів, які пройдуть протягом березня-квітня 2014 року по всій Україні для адвокатів, залучених у 2014 році до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі.

Серед перших учасників тренінгів стали 65 адвокатів з Чернігівської області.

Каскадні тренінги організовані Координаційним центром та Чернігівським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у співпраці з Ініціативою з верховенства права Американської асоціації юристів (ABA-ROLI), яка погодилась підтримати їх проведення також у низці інших регіонів України.

Каскадні тренінги «Дії захисника під час судового провадження» проводять адвокати-тренери Микола Росомаха та Володимир Кухта, а також радник з правових питань Американської асоціації юристів, адвокат Ліза Руссо. Також, на початку тренінгу з вітальним словом до адвокатів звернувся заступник начальника Головного управління юстиції в Чернігівській області Володимир Бобруйко.

У ході тренінгів обговорюються питання ролі захисника на окремих стадіях судового провадження, зокрема, вступної та заключної промов, прямого та перехресного допиту, доказування під час судового провадження, а також методичні рекомендації на теми «Дії захисника під час кримінального провадження в суді 1-ої інстанції» та «Дії захисника з доказування на різних стадіях кримінального провадження (збирання доказів, адвокатське розслідування)».

Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі. За підсумками каскадних тренінгів учасники, що прослухають повну програму, отримають сертифікати.

Додаткова інформація

Тренінги відбулися 14-15 та 16-17 березня 2014 року (дві групи) для адвокатів Чернігівської області, які працюють з Центром на контрактній основі. На 2014 рік укладено 67 контрактів з адвокатами, які пройшли конкурсний відбір.

Загалом по Україні з початку 2014 року центрами видано 11259 доручень адвокатам, у тому числі 3362 – для надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, затриманим за підозрою у вчиненні злочину; 7163 – для здійснення захисту за призначенням; 417 – для надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, до яких застосовано адміністративне затримання; 317 – для участі у проведенні окремих процесуальних дій.

Частка відмов від адвоката особами, які мають право на отримання безоплатної правової допомоги, за вказаний період становить 3,22%.

Чернігівським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги з початку 2014 року по 15 березня видано 260 доручень. Чернігівський обласний Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечує цілодобове прийняття повідомлень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Протченко Ірина – директор Центру 050-269-70-78

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.