Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

14.07.2014   12:04Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Бобровиччина: "Боротьба" з корупцією, чи імітація цієї "боротьби"!?

19.03.2014 року біля будівлі Бобровицької РДА при отриманні хабаря (нині це називається отримання неправомірної вигоди) в розмірі 1000 дол.США за "вирішення" земельного питання був затриманий працівниками УСБУ в Чернігівській області, 1-й заст.голови Бобровицької РДА Ткаченко Іван Іванович.

За повідомленням прес-групи УСБУ було почате кримінальне провадження за ст.368 ч.4 КК України, санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років. В процесі розслідування дії підозрюваного було "перекваліфіковано" на іншу, більш "м`яку" ст.369-2 ч.2 КК України (зловживання впливом) санкція якої передбачає штраф або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Саме по цій, "не тяжкій" статті КК справа була передана до Бобровицького райсуду.

Вироком Бобровицького районного суду від 7.07.2014 року колишнього 1-го заст.голови Бобровицької РДА Ткаченка І.І. було визнано винним у протиправному зловживанні впливом і присуджено покарання у вигляді штрафу в розмірі 12750 грн. Цим же вироком він був звільнений від кримінальної відповідальності на підставі ст.1 п."Г" Закону України "Про амністію в 2014 році" як особа, яка скоїла не тяжкий злочин та досягла пенсійного віку...

Не надаю жодного коментаря, висновки зробіть самі...

З вироком суду можна ознайомитися на офіційному сайті суду в розділі "Рішення суду, що внесені до Єдиного реєстру судових рішень", реєстр.№39624356.

Євгеній Гробовой, Голова Громадської ради при Бобровицькій РДА

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.