Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

09.11.2015   09:06Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Безоплатна правова допомога для вимушених переселенців в м.Ніжин

9 листопада 2015 року юристи приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини спільно з працівниками Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги провели спільну зустріч та консультування внутрішньо переміщених осіб.

Оскільки правові консультації саме цим верствам населення продовжують користуватись попитом, і в багатьох випадках для них є недоступними, адже не всі мають можливість приїхати до обласного центру та отримати консультацію.

В рамках виїзної роботи приймальні УГСПЛ було підписано Меморандум про співпрацю між Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини та Ніжинським місцевим центром з надання правової допомоги щодо подальшої спільної роботи з надання правової допомоги для вимушених переселенців, учасників АТО та інших вразливих категорій населення.

Серед правових проблем, з якими переселенці звернулися до юристів Наталії Піддубної, Надії Едієвої та Віктора Тарасова за допомогою під виїзду, актуальні з них багато в чому стосувалися роз’яснення трудових прав і особливостей законодавства про працю.

Основними питаннями, котрими цікавились переселенці, були також питання, отримання соціальних виплат, аліментів, порядку отримання допомоги на поховання, та інших питань спадкового права, а також питання, пов’язані із отриманням адресної допомоги в разі купівлі нерухомого майна.

Окрім консультацій, під час безпосередньої зустрічі було зібрано повний комплект документів та складено позовну заяву до Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області з встановлення юридичного факту, що має юридичне значення. Також було підготовано запит до Відділу Державної виконавчої служби в Луганській області щодо поновлення виконавчого провадження по аліментам.

Окрім того, представники Чернігівського громадського комітету захисту прав людини та Ніжинського місцевого центру надання БВПД влаштували спеціальні консультації із надання первинної правової допомоги.

Останні новини

Чернігівські правозахисники та волонтери посилили навики з лідерства та комунікацій 19:28

Продовжуємо працювати над підсиленням власного організаційного потенціалу в актуальних умовах та для ефективної роботи з вразливими групами. Цього разу працівники та волонтери Чернігівського громадського комітету захисту прав людини пройшли навчання на тему «Лідерство та ефективні комунікації в роботі громадського активіста».

Робоча зустріч з представником системи безоплатної правничої допомоги на Чернігівщині 19:19

Представниці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова та Ірина Бірюк провели робочу зустріч з представницею Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Іриною Протченко.

Робоча зустріч з представником Омбудсмана на Чернігівщині 19:07

Провели робочу зустріч з Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Аллою Лепехою.

Інформаційні заходи з протидії гендерно-зумовленому насильству в Козелецькій та Кіптівській громадах 19:00

З моніторинговим візитом спільно з представницями ГУ Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області відвідали Козелецьку та Кіптівську територіальні громади, де обговорили реалізацію політики у сфері протидії гендерно-зумовленому насильству в громадах.