Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

01.10.2016   10:38Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині з’явився поліцейський омбудсмен

Віднедавна у Чернігові з’явився поліцейський омбудсмен, який з 26 вересня призначений на посаду. Звати омбудсмена – Панасюк Анна Олександрівна, їй 27 років. Народилася у місті Вишневе Київської області. У 2011 році закінчила Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». До приходу в поліцію працювала в одному з українських банків.

Працювала в патрульній поліції Києва із перших днів її заснування. Із серпня 2016-го обіймала посаду старшого інспектора відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції у місті Чернігові. Коли ж Національна поліція України оголосила конкурс на заміщення посад уповноважених із питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, подала документи і пройшла відбір.

Анна розповіла, що навчання було дуже інтенсивним й нелегким. За місяць підготовки слухачі основну увагу приділяли дисципліні “Права людини” та вивчали резонансні справи, які громадяни виграли проти України в Європейкому суді з прав людини. Основними обов’язками поліцейського омбудсмена є забезпечення контролю за дотриманням прав і свобод людини працівниками поліції. Омбудсмени слідкують за тим, щоб фіксувались всі дії з людиною, яка є затриманою. Вони мають безперешкодний доступ до всіх приміщень, які є підконтрольними Нацполіції.

Отримати інформацію з порушення прав людини можуть з любих джерел. Це може бути звернення людини, інтернет ресурси, ЗМІ. Якщо видно із зібраних документів, що порушення може підтвердиться, омбудсмени ініціюють службове розслідування. Також проводять комплексні перевірки підрозділів Нацполіції, з приводу того, як ведеться документація, котра реєструє людей до центру вторинної правової допомоги і медичних закладів.

Управління забезпечення людини є структурним підрозділом апарату Національної поліції України. Поліцейські омбудсмени підпорядковуються Голові Нацполіції.

Територіальне місцезнаходження Чернігівського поліцейського омбудсмена – Головне управління Національної поліції в Чернігівській області, що на проспекті Перемоги, 74.

Прес-служба патрульної поліції Чернігова

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.