Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

20.01.2006   23:35Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Міліція Чернігівщини продовжує очищуватися від випадкових людей

Слід вчинків, які аж ніяк не вяжуться із званням офіцера міліції, тягнуться за Шведом Тарасом Михайловичем ще з Ріпкинського району, де він був дільничним інспектором відділення дільничних інспекторів Ріпкинського райвідділу внутрішніх справ.

 

Молоденький хлопчина одразу вкумекав, що крім зарплатні є ще чимало можливостей забагатіти, дарма, що, м’яко кажучи, не дуже законних. Оскільки в районі розвелося чимало самогонників, міліціонер почав збирати з них “данину”. А щоб все це мало законний вигляд – робив це під виглядом адміністративних штрафів. Такса коливалася від 50 до 100 гривень і більше. Не завжди конфіскована оковита виливалася чи знищувалася. Бувало, самогон просто переходив до нового власника – дільничного.

 

Але скільки мотузочці не витися, а кінець таки буде. 6 грудня 2005 року дільничний був таки покараний. На підставі Закону України “Про боротьбу з корупцією” Ріпкинський райсуд притягнув дільничного до адміністративної відповідальності, застосувавши адмівністративне стягнення у вигляді в сумі 450 грн.

 

Мабуть, доля до певної міри була прихильна до міліціонера, тому що далі міліціонер потрапив переводом з райцентру до обласного центру на посаду оперуповноваженого відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх Деснянського відділу міліції Чернігівського міськвідділу.

 

Але як вовка не годуй... Він і тут швидко встиг “прославитися”. Прямо в приміщенні Деснянського відділу жорстоко побив юнака. Його провина була лише в тому, що той мав при собі прострочений учнівський квиток та дійсний проїзний студентський квиток. За це він і був доставлений до відділку в супроводі 3-х працівників тролейбусного управління. Чоловіки були шоковані поведінкою стражу закону, оскільки “виховний процес“, який проводив дільничний із студентом, відбувався через побиття юнака по голові, від яких він знепритомнів. Відділ внутрішньої безпеки МВС провів службове розслідування даного факту, зібрав усі свідчення, докази та передав її на розгляд до обласної прокуратури.

 

Центр зв’язків з громадськістю УМВС

України в Чернігівській області

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.