Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.11.2006   12:50Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

МВС: Чернігівська міліція порушувала законодавство

Під час спроби розблокування представники МВС застосували фізичну силу до активістів МНК, незаконно затримавши 26 чоловік. Міліціонери також заважали роботі представників ЗМІ та затримували журналістів.

Після інциденту МНК звернувся до Президента України Віктора Ющенка з відкритим листом, де просив вплинути на ситуацію, що склалася довкола Катерининської церкви м. Чернігова і повернути храм законним користувачам. Невдовзі цей лист опублікувало декілька видань. Протягом вересня-жовтня громадськість Чернігова провела декілька акцій з вимогою припинити незаконні дії щодо безпосередніх учасників розблокування церкви.

 

Врешті-решт Міністерство внутрішніх справ визнало активістів Молодіжного Націоналістичного Конгресу такими, що діяли в рамках чинного законодавства, натомість тих міліціонерів, які порушили закон під час подій 5 вересня пообіцяло притягнути до відповідальності.

 

У відповідь на звернення Голови МНК Олега Медуниці МВС повідомило що, „в ході проведення службового розслідування, факти викладені у Вашому зверненні частково знайшли своє підтвердження, а саме в частині неналежного виконання працівниками міліції службових обов’язків, що призвело до порушення адміністративного законодавства України, Закону України „Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" та нетактовної поведінки з представниками засобів масової інформації з боку працівників НДЕКЦ при УМВС області та Чернігівського МВ УМВС області за що їх притягнуто до дисциплінарної відповідальності”.

 

Інформцентр МНК

 

Високий Вал

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.