Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

05.02.2007   16:34Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Що приховують депутати Чернігівської міської ради від громадськості?

 

Прикро, але їх обговорення не довелося почути представникам громадськості. Чому? Запитання до депутатів Чернігівської міської ради, які розглянувши 4 заяви мешканців міста, проголосували проти їх присутності на сесії. Серед „небажаних гостей” опинилися представники трьох громадських організацій міста Чернігова, які висловили бажання бути присутніми на засіданні, у тому числі Центру „Доброчин”, Студентського братства та „Антикримінальний вибір”, крім цього у немилість потрапила і мешканка Чернігова.. Цікаво, чим керувалися обрані нами депутати при голосуванні по даним заявам? Адже ніяких об’єктивних підстав для відмови громадянам у задоволенні їх заяв, поданих у встановленому порядку, не було. Звісно, ніяких пояснень ніхто не отримав.

Доводиться губитися у здогадках – чи то цифра тринадцять спричинила такий негативний вплив на шановних обранців чи то депутати Чернігівської міської ради справді мають що приховувати від громадськості. Останнє запитання поки що залишається відкритим. А от сподіватися на покращення реального стану з відкритістю і прозорістю діяльності депутатів Чернігівської міської ради після такої-от трактовки законодавчо закріпленого принципу гласності на жаль, не доводиться...

Підсумок може бути лише один – питання щодо відкритості, підзвітності та відповідальності місцевих рад перед територіальними громадами залишаються досить актуальними і дають широке поле для діяльності громадських організацій.

 

P.S. Цілком ймовірно, що справа не тільки і не стільки у питаннях, які розглядалися на даній сесії, але для інформації наводимо перелік питань, які було винесено на розгляд 13 сесії Чернігівської міської ради 5 скликання (джерело – газета Чернігівські відомості від 24 січня 2007 року):

1.   Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 29 грудня 2006 року „Про міський бюджет на 2007 рік”

2.   Про фінансування у 2007 році заходів, передбачених міською Комплексною програмою профілактики злочинності на 2006-2010 роки.

3.   Про Затвердження Звіту про витрачання коштів цільового фонду розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Чернігова на 2006 рік.

4.   Про надання згоди на передачу у державну власність ділянок доріг.

5.   Про передачу в комунальну власність територіальної громади м. Чернігова житлового фонду та об’єктів соціальної інфраструктури.

6.   Про внесення змін до Положення про Чернігівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

7.   Про визнання рішень міської ради такими, що втратили чинність

8.   Про затвердження порядку розрахунку ставок орендної плати за користування земельними ділянками в м. Чернігові.

9.   Про Програму використання і охорону земель та навколишнього природного середовища міста Чернігова на 2007 – 2010 роки.

10.  Про розгляд протесту прокурора міста Чернігова.

11.  Про дозвіл на продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

12.  Про продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

13.  Про надання, вилучення, і передачу земельних ділянок у межах м. Чернігова та надання дозволу на розроблення проекту відведення земельних ділянок.

 

Олена Короїд

Центр Доброчин

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.