Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

15.05.2007   12:45Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Прокуратура Чернігівщини працює в повсякденному режимі, разом з іншими правоохоронними органами

 

Зменшилась кількість навмисних вбивств 19 проти 28. якщо минулий рік, я вже про це інформував ми завершили на нерозкритому вбивстві, і воно залишається нерозкритим, не дивлячись на ті оперативні роботи, які проводяться систематично на даному етапі поки що завершити не вдається.

 

З початку року всі 19 злочинів, які були скоєні - розкриті. Хоча половина з них була скоєна в умовах неочевидності. Тобто на час скоєння злочинці були не встановлені.

Внаслідок ДТП загинуло 41 особа.

Внаслідок пожеж загинуло 44 людини.

На водних об'єктах загинуло - 24 особи.

Всього від злочинів в цьому році потерпіла 1265 осіб, з них загинуло 86.

Невпізнаних трупів зареєстровано - облік з 1992 року - 143.

Не розшукано без вісті зниклих - 141 - облік теж ведеться з 1992 року. В поточному році - 37.

Знаходиться в розшуку - 386 злочинців

Не розкрито злочинів - облік ведеться з 1961 року - біля 40000 злочинів.

В поточному році - 373.

Слідчими органами прокуратури з 4 місяці закінчено 217 кримінальних справ. З них 92 справи в сфері економіки, в тому числі 14 справ про злочини з ознаками корупції, 11 справ про хабарництво.

Проведена певна напружена робота з метою зменшення заборгованості оплати заробітної плати. Вона становила на 1.04 - 13,3 млн. грн. в порівнянні із аналогічним періодом минулого року - більше 15 млн. грн. Як бачимо незначне зниження.

7.3 млн. зареєстровано по економічно активним підприємствам. На 1,5 млн. внаслідок мір застосованих органами прокуратури вона зменшилася в порівнянні з минулим місяцем..

Було органами прокуратури за цей період внесено та подано 193 приписи та подання, внаслідок їх розгляду було притягнуто до відповідальності 140 посадових осіб. І відшкодовано внаслідок оперативного реагування органів прокуратури понад 9 млн. грн.

Було порушено за цими фактами 24 кримінальних справи, 13 з яких вже направлено до суду.

Органами внутрішніх справ в цьому році з порушених кримінальних справ було закрито 70 справ. Хотів би сказати, що половина з них - 35 були закриті за фактом ДТП і 12 в зв'язку із смертю підозрюваних у скоєнні злочину. Тобто закриття 50% кримінальних справ в зв'язку з відсутністю складу злочину у мене викликає певну стурбованість. У мене як у прокурора області проводиться вивчення всіх цих кримінальних справ і наслідки вивчення будуть розглянуті на міжвідомчій внутрішній нараді керівників правоохоронних органів.

За цей період до органів прокуратури надійшло 3500 звернень громадян, які в установленому порядку були розглянуті.

 

Чернігівський монітор

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.