Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

04.06.2009   18:53Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

День захисту дітей – в Чернігівській жіночій колонії

В цей день за ініціативою благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр” у  Чернігівській виправній колонії №44 відбулися благодійні заходи, присвячені Дню захисту дітей. При цій установі функціонує Будинок дитини. Це одна із двох виправних колоній на Україні, в якій відбувають покарання засуджені до позбавлення волі жінки, які мають дітей до трьох років.

В цьому Будинку дитини створені умови, необхідні для  нормальної життєдіяльності та розвитку дитини. Засуджені жінки можуть спілкуватись з дітьми у вільний  від роботи час без обмежень. Якщо у матері дитини, яка досягла трирічного віку, не відбута частина строку покарання не перевищує 1 року і вона сумлінно виконує свої материнські обов’язки, перебування дитини в будинку дитини може бути продовжено адміністрацією виправної колонії до звільнення матері.

Ініціатива благодійної організації була підтримана Чернігівською міською радою, Чернігівською міською спостережною комісією, народним депутатом України  Маньковським Г.В., Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини (виконавчий директор Тарасов В.В.),    Чернігівським центром молодих правозахисників (директор Шрамов Р.М.)., співробітниками Чернігівської обласної дирекції ВАТ „РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ” та Чернігівської філії ВАТ „ВіЕйБі Банку”.

 За сприяння Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради для засуджених жінок відбувся святковий концерт  за участю продюсерського центру «МоЦАрт»,  центру молодіжної культури «Альянс», команди  КВН „7*Я”, ГУРТу „Є-95”.

На зібрані благодійні кошти були придбані яблука, апельсини, банани,   печиво, соки,  іграшки та інші необхідні речі для малюків, які були передані начальнику колонії Велько Н.В.

 

Валентина Бадира,

директор БО „ЧЖПЦ”

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.