Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

25.01.2014   12:29Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Прокуратура у Чернігові просить суд звільнити активіста майдану від криміналу

Органами прокуратури Чернігівської області забезпечено виконання Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мале місце під час проведення мирних зібрань».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Одразу після набрання Законом чинності, прокуратура м. Чернігова звернулася до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності громадянина, якому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 КК України. Нагадаємо, що Чернігівським міським відділом внутрішніх справ 7 грудня 2013 року розпочато кримінальне провадження за фактом умисного невиконання рішення суду за ч. 1 ст. 382 КК України.

В рамках досудового розслідування було встановлено, що всупереч постанові Чернігівського окружного апеляційного суду від 23 листопада 2013 року про заборону використання звуко- та кіновідтворючої апаратури на Красній площі м. Чернігова та прилеглих вулицях, 7 грудня 2013 року вказаний громадянин надав звуковідтворюючу апаратуру для проведення мітингу на центральній площі обласного центру.

Оскільки відповідно до ст. 1 Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мале місце під час проведення мирних зібрань», підозрюваний громадянин підлягає звільненню відповідальності за вчинений злочин, прокуратура звернулася до суду з відповідним клопотанням.

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.