Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

14.01.2022   18:55Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

У Ніжинському та Корюківському районних відділах поліції запровадили пілотний проєкт інформаційної підсистеми Custody Records та відкрили фронт-офіси

Начальник Головного управління Нацполіції у Чернігівській області Володимир Нідзельський презентував роботу пілотної системи Custody Records та двох фронт-офісів у Ніжинському та Корюківському районних відділах поліції.

Відкриття новостворених фронт-офісів та презентація інноваційної системи Custody Records відбулося за участі керівників підрозділів поліції, представників місцевої влади і голів територіальних громад, підприємців. Необхідну технічну підтримку для реалізації проектів надали громадська організація «Експертний центр з прав людини» та Всеукраїнська благодійна організація «Українська фундація правової допомоги».

– Custody Records – це вкрай важливий проєкт, запроваджений Національною поліцією та Міністерством внутрішніх справ. Він спрямований на підвищення рівня довіри громадян до правоохоронної системи і передбачає цілодобову фіксацію всіх дій щодо затриманої особи чи відвідувача, який потрапляє до відділку поліції. Для того, щоб успішно запустити цю інноваційну систему в Ніжинському та Корюківському відділах поліції, ми зробили перепланування, забезпечивши відповідне зонування приміщень, провели ремонтні роботи. Після цього ми обладнали приміщення відеоспостереженням, яке є однією з невід'ємних складових системи Custody Records, та необхідною технікою, – сказав Володимир Нідзельський.

Представниця управління дотримання прав людини в області Лариса Борисенко відзначила, що система Custody Records націлена на захист прав та безпеку затриманих, доставлених до підрозділу осіб, забезпечення дотримання їх прав та уникнення можливих безпідставних звинувачень громадян щодо дій поліцейських.

Керівник поліції Чернігівщини подякував всім, хто долучився до впровадження пілотного проекту Custody Records та відкриття фронт-офісів у Ніжинському та Корюківському райвідділах поліції.

– Поліцейський фронт-офіс – це новий відкритий простір для комунікації з громадянами. Тут здійснюється надання якісних послуг і сервісу за європейськими стандартами. Довіра населення – основний критерій роботи поліції, тому ми активно працюємо над тим, аби стати більш відкритим і ефективним відомством. Компетентні і доброзичливі фронт-офіцери максимально оперативно прийматимуть заяви і звернення громадян чи інформуватимуть про результати їх розгляду, надаватимуть юридичні консультації та будь-яку іншу необхідну допомогу. Наша основна мета, аби кожен громадянин виходив з поліцейського підрозділу з розв’язаною проблемою. Саме тому ми будемо працювати над покращенням поліцейського сервісу та продовжимо створювати фронт-офіси в кожному підрозділі поліції Чернігівщини, – сказав начальник ГУНП в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Така організація роботи зменшує навантаження на інші служби поліції та водночас прискорює комунікацію між структурою та громадянами. Відвідувачу не потрібно власноруч розбиратися, який спеціаліст йому потрібен: достатньо звернутися до інспектора фронт-офісу.

Крім того, Володимир Нідзельський проінспектував нове приміщення Корюківського районного відділу поліції, яке знаходиться неподалік від основної будівлі – на вулиці Вокзальна 24, у м.Корюківка.

– Тривалий час відділ поліції в Корюківці потребував розширення приміщення. Міська влада передала у користування поліції двоповерхівку, де раніше розміщувалися різноманітні офіси. Впродовж кількох останніх років споруда не використовувалася. У цій будівлі був проведений капітальний ремонт, термомодернізація, вжито заходів підвищення енергоефективності. Сьогодні оновлена адмінбудівля повністю готова прийняти частину служб та підрозділів корюківської поліції. Отже, невдовзі відбудеться їх переїзд в нові приміщення. Ми й надалі працюватимемо над покращенням матеріально-технічного забезпечення поліцейських у всіх підрозділах Чернігівщини, – підсумував Володимир Нідзельський.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.