Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

08.11.2005   23:59Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині будуть утримувати нелегальних мігрантів за гроші Євросоюзу

"Раніше, при Радянському союзі, було гасло: "Америка нам допоможе", тепер - Європейська комісія нам допоможе", - заявив Москаль.

Проект розрахований на 18 місяців.

Зі слів Москаля, виділені гроші будуть спрямовані на створення 2-х пунктів тимчасового утримання нелегальних мігрантів, один із яких буде розташований на західному кордоні України у Волинській області, а другий - на східному кордоні в Чернігівській області.

Ці пункти планується створити на базі 2-х колишніх військових містечок, вони зможуть уміщати до 2 тис. нелегалів кожний.

Москаль зазначив, що зараз через відсутність таких пунктів нелегали утримуються в приміщеннях разом із затриманими бомжами, а не в спеціальних центрах, що є порушенням міжнародного законодавства.

Крім того, зі слів заступника міністра, гроші будуть спрямовані на лікування нелегалів, послуги перекладачів, добровільне повернення мігрантів на батьківщину.

Москаль підкреслив, що всі нелегальні мігранти потрапляють в Україну з Росії, і він нещодавно передав представникам МВС Росії список російських туристичних фірм, які сприяють цьому.

Проект буде реалізовуватися Кабміном і Міжнародною організацією з міграції.

"Я думаю, що це лише початок, тому що цих коштів явно не вистачить. Думаю, ми будемо пролонгувати дію цієї програми", - зазначив Москаль.

За даними МВС, за січень-жовтень було затримано майже 13 тис. нелегальних мігрантів, більше 10 тис. з яких були виселені за межі України.

За неофіційними оцінками, правоохоронні органи затримують лише 5-10% всіх нелегальних мігрантів, які перетинають територію України.

 

Українська правда

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.