Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

29.01.2006   23:39Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Під мудрим оком Литвина захистили від кримінальної відповідальності депутатів їх колеги з обласної ради

Віктора Сухолєта – начальника Новгород-Сіверського комунального газогосподарства звинувачують у фінансових зловживаннях. Причому, навіть за кучмівського режиму, його пробували притягувати до відповідальності, але безуспішно. Може, новій владі це вдасться? Але при такій депутатській круговій поруці – хто зна...

Фінансові оборудки також стали причиною прокурорської „турботи” щодо колишнього голови Городянської районної державної адміністрації Георгія Рекрутченка, якого, власне, вже можна вважати чернігівцем – в обласному центрі зведено йому розкішний будинок. І – не в останню чергу – руками городнянців. Скажімо, працівники місцевого РЕСу можуть багато цікавого розповісти на цю тему.

Певно, всіх їх переплюнув директор Крисківського спиртзаводу Олександр Коваленко, якого звинувачують у приховуванні чотирьох мільйонів гривень від сплати податків до бюджету.

Захистили своїх депутати від правосуддя, бо рука руку миє, бо ворон ворону... Але особливої пікантності ця історія набуває через присутність на сесії обласної ради Голови Верховної Ради Володимира Литвина. Під таким „дахом” депутати не здригнулися. Як, певно, не здригнулася свого часу рука і в Литвина, коли підписував закон про недоторканність депутатів місцевих рад.

І як тут не крути – права Українська народна партія, що ініціює всенародний референдум про відміну депутатської недоторканності. Бо такі депутати – злодії обдеруть Україну, як липку.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ, Ігор ЛЕВЕНОК

 

«Сіверщина», 27 січня 2006 року

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.