Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

03.02.2009   16:03Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Мобільні групи: перший виїзд у 2009 році

Крім керівника сектору організації діяльності спецустанов міліції управління громадської безпеки УМВС України в Чернігівській області В'ячеслава Носенка, та помічника Міністра внутрішніх справ АллиЛепехи, до складу мобільної групи увійшли члени Громадської Ради при УМВС України в Чернігівській області з питань забезпечення прав людини: Едієв Тухан Аліханович - директор Чернігівської міської громадської організації "Юридична клініка БОНА МЕНТЕ" та Петрова Тамара Іванівна, голова Чернігівського обласного відділення ВГО «Громадський контроль».

Перше, що відмітили члени мобільної групи, так це те, що хоча  матеріальний стан і умови цього ІТТ не зовсім відповідають європейським нормам і стандартам, але вони значно покращились з часу останнього візиту сюди перевіряючих. В минулому році, за результатами виїздів мобільних груп, ІТТ Ріпкинського РВ наказом УМВС Чернігівської області було на деякий час закрито для  усунення виявлених недоліків. Діяльність даної спецустанови була відновлена іншим наказом УМВС Чернігівської області рівно через місяць. В ізоляторі зроблений косметичний ремонт, відремонтована душова кабінка, замінені крани, почищені та пофарбовані вікна.

За результатами цього виїзду члени мобільної групи також вказали керівництву Ріпкинського РВ на деякі недоліки. Зокрема зазначили, що потребує заміни постільна білизна утримуваних, не достатнє забезпечення засобами для підтримання чистоти в камерах та засобами гігієни, в день відвідування спецустанови не працював «телефон довіри», є необхідність подальшого ремонту приміщення  ІТТ.

Члени мобільної групи перевірили харчування утримуваних, зокрема вечерю

На момент відвідування в ІТТ Ріпкинського РВ утримувалось 4 особи. Члени мобільної групи мали можливість поспілкуватися з усіма утримуваними. Скарг на застосування незаконних методів дізнання, здійснення несанкціонованих дій (нічних допитів, побиття) не надійшло. Члени мобільної групи дали утримуваним в ІТТ адресу абонентської скриньки Громадської ради для листування.

 

Алла Лепеха,

помічник Міністра внутрішніх справ 

в Чернігівській області

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.