Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

17.02.2009   16:52Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Черговий виїзд мобільної групи в ІТТ Чернігівської області

Крім помічника Міністра внутрішніх справ та працівника сектору організації діяльності спецустанов міліції ВООГП УГБ УМВС України в Чернігівській області,  до складу мобільної групи увійшли представники громадськості - члени Громадської Ради при  УМВС України в Чернігівській області з питань забезпечення прав людини: Тарасов Віктор Володимирович  - виконавчий  директор громадської організації «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» та Трофимов Олександр Георгійович - адвокат цієї ж організації.

Розпочався виїзд відвідуванням Бобровицького РВ. Спочатку помічником Міністра та членами Громадської Ради був проведений спільний прийом громадян. Звернулось на прийом п'ять громадян, усім були надані юридичні консультації  та поради, яким чином краще вирішити їхні проблеми, прийнято одне звернення.

Потім відвідали ІТТ Бобровицького РВ. В ІТТ всього 4 камери з наповненістю по дві особи.  Раніше в кожній камері розміщували по 4 особи в два яруси, але приводячи  умови тримання до європейських норм і стандартів, з урахуванням вимог не менше 4 кв. метрів загальної площі на одну особу, зробили 2-хмісні камери. На момент відвідування мобільної групи в ІТТ утримуваних осіб не було. Закінчується ремонт каналізаційної мережі: замінені труби, крани, тепер надходження води регулюватиметься самими утримуваними та не буде перекриватись персоналом. Зауваження від членів мобільної групи отримав начальник Бобровицького РВ з приводу належного оформлення та обладнання кімнати прийому громадян. Найближчим часом пообіцяв все виправити.

Наприкінці свого відвідування члени мобільної групи вручили керівництву РВ та персоналу ІТТ книги, канцтовари та постільну білизну для утримуваних в ІТТ.

В той же день члени постійно діючої мобільної групи  з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ Чернігівської області відвідали ІТТ Козелецького РВ. На момент відвідування в ІТТ утримувалось 13 осіб. Члени мобільної групи мали можливість побесідувати з усіма утримуваними. Скарг на умови тримання та відношення персоналу, на застосування незаконних методів  проведення  дізнання, здійснення несанкціонованих дій (нічних допитів, побиття) не надійшло. Серед зауважень, які висловили члени мобільної групи після відвідування ІТТ керівництву - це відремонтувати телефон у слідчій кімнаті та зробити навіс над «телефоном довіри». 

Члени  мобільної групи  мали можливість сфотографувати момент передачі гуманітарної допомоги, привезеної для утримуваних в ІТТ Козелецького РВ, - постільну білизну: простирадла, наволочки та рушники, які безкоштовно передали УМВС України в Чернігівській області   представники «Християнської місії «Милосердя» та духовне відродження» (керівник Бевз П.П.). Для бібліотеки ІТТ були передані   книги, зібрані членами Громадської Ради при  УМВС України в Чернігівській області з питань забезпечення прав людини, та канцприладдя.

 

ЦЗГ УМВС України в Чернігівській області

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.