Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

18.03.2009   18:01Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Мобільна група відвідала Борзнянського ізолятор

До складу мобільної групи увійшли: секретар Громадської Ради при УМВС України в Чернігівській області - виконавчий директор Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Віктор Тарасов, помічник Міністра внутрішніх справ та працівник сектору організації діяльності спецустанов міліції ВООГП УГБ УМВС України в Чернігівській області.

Слід зауважити, що це другий виїзд мобільної групи в цей райвідділ. Під час попереднього приїзду мобільної групи (у жовтні 2008 року) в ІТТ йшов ремонт. За минулий від попереднього моніторингу час зауваження та недоліки, виявлені мобільною групою, враховані керівництвом райвідділу та проведено певну роботу по їх усуненню: встановлено миючі ванни в кімнаті для розігріву їжі, проведений ремонт душової кімнати, придбані рушники, запрацював «телефон довіри», заключний договір з СЕС.

В ІТТ Борзнянського РВ на момент відвідування мобільною групою утримувалось 3 особи. Члени мобільної групи мали можливість побесідувати з усіма утримуваними. Скарг від них на умови тримання та відношення персоналу, на застосування незаконних методів проведення дізнання, здійснення несанкціонованих дій (нічних допитів, побиття), на організацію харчування, прогулянок не надійшло.

За результатами моніторингу мобільною групою керівництву райвідділу та начальнику ІТТ рекомендовано: відремонтувати телефон у слідчій кімнаті, доукомплектувати аптечки в ІТТ, замінити ковдри. Всі зауваження записані в журналі перевірок ІТТ Борзнянського РВ та доведені до керівництва райвідділу.

 

УМВС України в Чернігівській області

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.