Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

27.04.2010   16:20Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Правова допомога засудженим жінкам

З 2 квітня 2010 року оголошено місячник правових знань у виправних установах Чернігівської області, який буде тривати до 28 червня 2010 року.

В проведенні місячника прийматимуть участь спеціалісти Головного Управління юстиції в Чернігівській області, члени спостережних комісій, юристи громадських та благодійних організацій, провідні спеціалісти органів влади та місцевого самоврядування, викладачі та курсанти Чернігівського юридичного коледжу.

Під час проведення місячника засуджені будуть ознайомлені зі змінами в цивільному, кримінальному, кримінально-виконавчому законодавстві. Буде прочитано цикл лекцій з різних напрямків в галузі права, здійснено прийом засуджених з юридичних питань. Їм буде надаватися первинна та вторинна правова допомога. З ними будуть вивчатись норми Конституції України, що стосуються гарантій основних прав громадян, положення цивільного, житлового, сімейно-шлюбного законодавства, які є найбільш необхідними засудженим для самозахисту їх прав та законних інтересів. Завершальним етапом місячника стане проведення інтелектуальної гри «Знай свої права і вмій їх захистити».

20 квітня 2010 року з метою реалізації завдань місячника правових знань у Чернігівську жіночу колонію запросили юристів благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр», спеціалістів Головного управління юстиції та управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області.

Головний спеціаліст відділу нотаріату Головного управління юстиції у Чернігівській області Неволько Віта Анатоліївна провела бесіди із засудженими жінками про основні положення про спадкування, а також відповіла на запитання засуджених, які стосувалися порядку спадкування за заповітом та за законом.

 Аксьон Вікторія Вадимівна – спеціаліст 1 категорії відділу реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Чернігівській області здійснила прийом засуджених з питань, які регулюють права та обов’язки матері та батька, особисті немайнові права і обов’язки батьків та дітей.

 Перед засудженими також виступила Манойло Наталія Миколаївна – заступник начальника відділу контролю за призначенням пенсій Головного управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області, яка прокоментувала основні положення законодавства України про пенсійне забезпечення засуджених до позбавлення волі і надала консультації засудженим щодо отримання пенсії під час відбування покарання та порядок відшкодування витрат на їх утримання.

 

Валентина Бадира,

директор БО „Чернігівський жіночий правозахисний центр”

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.