Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

27.08.2010   11:55Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Міліція затримала активіста Партії «За Права Людини» за розповсюдження буклету про захист від протиправних дій міліції

Міліціянтам не сподобалось, що активіст розповсюджував матеріали у присутності керівництва області та керівництва Партії регіонів: Віктора було затримано під час виступу народного депутата України від Партії регіонів Михайла Чечетова. Костюка В.М. було доставлено до Чернігівського міського відділу міліції. Завдяки втручанню керівництва партії та членів правозахисних організацій міста через деякий час хлопця було звільнено. Протоколу про затримання складено не було. Надати документальне підтвердження про затримання Костюка В.М. та перебування його у міськвідділі міліції правоохоронці відмовились.

Чернігівський обласний осередок Партії «За права людини» обурений ростом переслідувань громадян з боку міліції. До нас надходять численні звернення про тортури затриманих, не розслідування злочинів та зловживання міліціонерами службовим становищем. Але попередні факти не стосувались порушень політичних прав. Тепер активісти партії відчули початок переслідування за політичною ознакою на власному прикладі.

Чернігівська обласна організація Партії «За Права Людини» у наступні дні невідкладно звернеться з офіційною скаргою до УМВС в Чернігівський області та Прокуратури м. Чернігова щодо протиправних дій міліції під час затримання активіста партії.

Як повідомило Інтернет видання «Високий Вал» (http://www.val.ua), ЦЗГ УМВС України в Чернігівській області підтвердило факт затримання та заявило: «…це була звичайна процедура затримання з метою встановлення походження друкованої продукції, її тиражу і особи, яка його роздавала».

 

Голова Чернігівської обласної

організації Партії «За Права Людини»                                                Володимир Чаус

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.