Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

20.10.2011   11:26Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Правова допомога сім’ям, які виховують діток з обмеженими фізичними можливостями

Щодня від 9.00 до 17.00 соціальні адвокати надаватимуть юридичні консультації тим батькам, які виховують дітей з обмеженими фізичними можливостями. Центр працюватиме за двома адресами: м. Чернігів, вул. Рокоссовського, 68 та м. Чернігів, пр—т Миру, 21 А, оф. 15. Також юристи організації готові консультувати і телефоном: (0462) 77—41—10 та (0462) 93—57—79. Окрім цього, працюватиме і медіа—портал: www.social—right.cn.ua На цьому Інтернет—ресурсі працюватиме форум та сторінка юридичного консультанта. Також на сайті буде розміщена інша цікава інформація для батьків та дітей. Окрім цього, активісти організації проведуть три семінари для батьків особливих дітей, педагогічних працівників спеціалізованих освітніх закладів та працівників системи охорони здоров’я. Також адвокати організації «М’АРТ» готові надати безоплатний супровід таким родинам у судах. У разі потреби адвокати організації безкоштовно захищатимуть дітей та батьків під час судових спорів.

Наталія Сахно — заступник головного лікаря по експертизі тимчасової непрацездатності та медико—соціальній експертизі Чернігівської обласної дитячої лікарні повідомила, що на 1 січня 2011 року в Чернігівській області на обліку перебувають 3 802 дитини з обмеженими фізичними можливостями. Протягом 2010 року статус інваліда вперше отримали 490 дітей. 32% серед загальної кількості дітей становлять дітки, які отримали статус інваліда через вроджені вади розвитку, 16% — через хвороби нервової системи, 13% — через розлади психіки та поведінки.

Світлана Федорова — голова громадської організації «Шанс», розповіла під час засідання прес—клубу, що вирішення проблем дітей—інвалідів потребує комплексного державного підходу. Було б добре, якби державні органи об’єднали всіх, хто допомагає дітям з обмеженими можливостями. Це і громадські організації, і центри реабілітації хворих дітей, соціальні служби, медичні заклади та спеціалізовані заклади освіти. Також пані Федорова наголосила на тому, що треба змінювати ставлення суспільства до дітей з вадами розвитку. «Нам треба навчитися не ховати таких дітей, — зазначила Світлана Федорова. — Треба навчитися жити поруч з ними та сприймати їх як повноправних членів суспільства».

 

Оксана КЛИМЕНКО

Газета "Чернігівські відомості", 15 вересня 2011 року

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.