Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

25.12.2013   17:48Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Екс-голову Городнянської райдержадміністрації посадили на 5 років за хабар

П’ять років позбавлення волі – такий вирок Апеляційного суду Чернігівської області колишньому голові Городнянської районної державної адміністрації Юрію Висоцькому.

Про це заявив під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації заступник прокурора Чернігівської області Олег Підгайний.

За його словами, вирок апеляційного суду, згідно з яким Юрія Висоцького за отримання хабара розміром 8 тисяч доларів США позбавили волі на строк п’ять років, оголошено сьогодні вранці.

«Неправомірна вигода розміром 8 тисяч доларів США стала цьогоріч найбільшим хабаром на території області», – наголосив у своєму виступі Олег Підгайний.

На засіданні колегії заступник прокурора Чернігівської області доповідав про стан дотримання законодавства з питань державної служби та протидії корупції в органах державної влади.

Нагадаємо, восени 2013 року Деснянський районний в місті Чернігові суд визнав 37-річного Юрія Висоцького винним в отриманні неправомірної вигоди.

Суд першої інстанції звинуватив його у порушенні вимог, передбачених ч. 3 ст. 368 ККУ, і призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих функцій.

Прокуратура області визнала вирок м'яким і подала на нього апеляційну скаргу.

Хабар голова Городнянської РДА узяв за сприяння в оренді восьми гектарів землі державної власності.

Максимальне покарання, яке передбачає частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»), – до 6 років позбавлення волі.

Чернiгiвщина: події і коментарі

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.