Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

17.03.2014   22:51Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Хто душив чернігівських бізнесменів?

Низку порушень діючого законодавства встановили у ході прокурорської перевірки щодо здійснення контрольних повноважень Інспекцією з питань захисту прав споживачів у Чернігівській області.

Повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Так, усупереч п. 5 ст. 4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» Інспекцією допускаються факти зупинення реалізації продукції, обмеження господарської діяльності без рішення суду.

Зокрема, з липня 2013 по березень 2014 року Інспекцією прийнято майже 200 рішень про тимчасову або повну заборону реалізації продукції суб’єктами підприємницької діяльності.

Крім того, встановлено непоодинокі факти порушення порядку проведення перевірок суб’єктів господарювання, у тому числі позапланових. Так, у порушення вимог Закону, в направленнях на проведення перевірки не конкретизувалася їх мета, що не дозволяло суб’єктам господарювання знати, з яких саме питань вони проводилися.

За результатами перевірки прокуратурою області внесено подання про усунення порушень та притягнення винних посадових осіб до відповідальності.

Нагадуємо, що у прокуратурі області діє "Телефон гарячої лінії" для отримання інформації про факти неправомірного втручання у підприємницьку діяльність з боку службових осіб контролюючих та правоохоронних органів: тел.: (0462) 698-325 (з 9.00 до 18.00 у робочі дні).

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.